Sukupuolten välinen kielikuilu

Iltapäivälehtien linkeistä löytyy joskus myös aarteita. Tässä linkissä osataan kertoa se olennainen miesten ja naisten välisistä kommunikaatioeroista :D (Suora kopsu muuten, mutta kolme kirjoitusvirhettä korjattu ;)

NAISEN NÄKEMYS

Naiset ymmärtävät asiat sanojen lisäksi eleistä, ilmeistä, äänenpainoista jne. Kielenulkoiset tekijät auttavat viestin perillemenossa. Nonverbaalisen viestinnän asiantuntijoina naiset odottavat miestenkin ymmärtävän sanattomat vihjeet.

MIEHEN MIELESTÄ

Salatut merkitykset eivät aukene, koska niitä mies ei huomaa. Luolamiehet kommunikoivat lyhyesti ja täsmällisesti – muuten olisi jouduttu petojen suuhun. Mies hermostuu, ellei asiaa sanota niin kuin se on.

Haha, cavemen will be cavemen :D Ja:

NAISEN NÄKEMYS

Kun nainen kuuntelee, hän osoittaa myötelävillä äänillä kuuntelevansa. Nainen sanoo: “Mm-m”, “M-hm”, “Oooo”, “Hmm”, “Aha” ja “Yh” eri äänenpainoilla ja korkeuksilla. Tutkimusten mukaan naisilla on 5 eri kuuntelun vahvistusääntä, joita vaihdellaan ahkerasti.

MIEHEN MIELESTÄ

Miehet eivät ääntele kuunnellessaan kuin korkeintaan pari “M-hm”-äännähdystä ja nyökkäilevät. Miesten repertuaariin kuuluu vain 3 kuunteluäännähdystä. Miehet eivät välttämättä osaa tulkita naisten äännähdysten merkitystä ja pitävät niitä liioiteltuina. Mies pitää naista luotettavana, jos tämä matkii hänen tapaansa kuunnella.

Varmaan muutkin näistä kommunikoinnin eroavaisuuksista pitää paikkansa, ovathan ne peräisin kirjasta Allan & Barbara Pease: Why Men Don’t Listen and Women Can’t Read Maps: How We’re Different and What to Do about It!

Leave a comment